Platser

 

Nya Paviljongen

Nya Paviljongen är en mångsidig kultursal, byggd år 2002 i anslutning till Svenska skolcentrum i Grankulla. Nya Paviljongen används av skolorna och för stadens kulturevenemang.

Nya Paviljongen är ritad av arkitektbyrå Lehto-Peltonen-Valkama. Huvudarkitekt Tarmo Peltonen har döpt delarna i den tredelade byggnaden till Huset, Maskinen och Speldosan.

Nya Paviljongens sal döptes år 2016 till "Seppo Kimanen -salen" för att staden ville uppmärksamma, tacka och hedra cellokonstnär, professor Seppo Kimanen, konstnärlig ledare för Grankulla musikfest åren 2010-2016, för hans närmare halvsekellånga karriär som festivaldirektör.

Adress: Västra skolstigen 3

 

Grankulla kyrka

Grankulla kyrka är ritad av arkitekt Kristian Gullichen. Den blev klar år 1983 och har sedan dess väckt stort intresse.

Kyrkan fick mycket synlighet i samband med Ars Fennica utställningen år 1987 och besöks fortsättningsvis av både inhemska och utländska arkitekturintresserade gäster.
 

Adress: Kavallvägen 3


Vallmogård

Vallmogård ritades av arkitekt Lars Sonck åt författaren Mikael Lybeck och hans familj. Vallmogård fungerar idag som kulturcentrum och festlokal inom litteratur, musik och teater.

Mikael Lybeck var en mångsidig konstnär. Han tecknade och målade, han var en stor musikvän och spelade själv piano. Byggnaden lämpar sig speciellt väl för intima föreställningar med både musik och tal.

Adress: Vallmogränd 3