Rajat ylittävä tieteellinen yhteistyö

10.05.2017 klo 21:24
Ohjelmatarjonnan täydentämiseksi ja tieteellisten ohjelmakohtien tietopohjan vahvistamiseksi festivaali on aloittanut kolmivuotisen yhteistyön Tieteellisten seurain valtuuskunnan kanssa.

Kauniaisten musiikkijuhlien ohjelma on aina sisältänyt kunnianhimoisia tieteellisiä ja filosofisia elementtejä. Pyrimme luomaan festivaalin, jonka sisältö tarjoaa työkaluja tämän päivän yhä hajanaisemman todellisuuden yhdistämiseksi orgaaniseksi kokonaisuudeksi.

Tieteellisten seurain valiokunta TSV toimii katto-organisaationa yli 270 tieteelliselle seuralle ja neljälle tiedeakatemialle, joiden piirissä on yhteensä n. 250 000 jäsentä, ja on merkittävä ja riippumaton asiantuntijaelin tutkimusta ja tutkimus­politiikkaa koskevissa asioissa. Yhteistyön tieteellisenä asiantuntijana toimii professori Sami Pihlström.

- Meillä on ollut onni löytää yhteistyökumppani, jonka pyrkimykset ovat samat kuin meillä. Minä haluan antaa kamarimusiikille uusia kontaktipintoja tieteellisesti suuntautuneen yleisön piirissä, ja TSV haluaa puolestaan löytää uusia kanavia lisätäkseen tietoisuutta toiminnastaan sekä tieteen ja tutkimuksen luonteesta nykypäivänä, sanoo Jan Söderblom.

Jessica Jensen