KMJ 2017: Rohkeasti uudistunut ohjelma

10.05.2017 klo 21:21
Kahdeksannet Kauniaisten musiikkijuhlat KMJ järjestetään 28.10.–5.11.2017. Festivaalin uusi taiteellinen johtaja, kapellimestari ja viulutaiteilija Jan Söderblom on suunnitellut rohkeasti uudistetun ohjelman tuttuihin esiintymistiloihin. Tiede ja filosofia ovat saaneet yhä suuremman roolin ja jousikvartettotulkinnat vuorottelevat tieteellisten ja filosofisten keskustelujen kanssa. Erilaiset työpajat ja popup-konsertit täydentävät tunnelmaa.

Festivaalin uusi taiteellinen johtaja, kapellimestari ja viulutaiteilija Jan Söderblom on suunnitellut rohkeasti uudistetun ohjelman joka rakentuu musiikkijuhlan vahvan ja omaleimaisen perinteen varaan, mutta on samalla myös uudistunut.

Tiede ja filosofia ovat saaneet yhä suuremman roolin ja jousikvartettotulkinnat vuorottelevat tieteellisten ja filosofisten keskustelujen kanssa. Erilaiset työpajat ja popup-konsertit täydentävät tunnelmaa.

Edellisen taiteellisen johtajan Seppo Kimasen aikana Kauniaisten musiikkijuhlat kasvoi viisipäiväisestä paikallistapahtumasta festivaaliksi, joka kerää yleisöä koko maasta ja kestää viikonlopusta viikonloppuun.

- Suomalainen festivaalimaisema on runsaudensarvi. Tavoitteenani on, että KMJ tarjoaa siihen jotain ainutlaatuista ja inspiroivaa, jota pääkaupunkiseudun yleisö kokee tarvitsevansa syksyn pimeimpänä aikana, sanoo Söderblom.

Uusi elämyksiä tarjoava ohjelma

Tämän vuoden musiikkijuhlilla tutkimme useaan otteeseen, miten musiikki ja keskustelu innostavat toisiaan. Ohjelman uusina elementteinä ovat Wunderkammer, Quattro e quattro sekä Kamarimusiikkia matkalla kotiin.

Tänä vuonna olemme kutsuneet mukaan useita kotimaisia jousikvartetteja: Meta4, Kamus, Borea ja Uusi Helsinki-kvartetti. Kansainvälisiä kvartetteja ovat ruotsalainen Long Island String Quartet LISQ sekä venäläinen David Oistrakh String Quartet.

Erikseen on mainittava, että eturivin suomalaisen nykysäveltäjän Sebastian Fagerlundin uusi teos saa suomalaisen kantaesityksen tämän vuoden festivaalilla. Lavalla nähdään myös m.m. Sami Pihlström, Sara Heinämaa, Minna Lindgren, Eero Tarasti, Folke Gräsbeck, Piia Komsi sekä festivaalin taiteellinen johtaja Jan Söderblom.

Koko ohjelma löytyy tästä. 

Jessica Jensen