46090.jpg

Kauniaisten musiikkijuhlille valittu uusi taiteellinen johtaja

14.10.2015 klo 13:03
Jan Söderblom Kauniaisten musiikkijuhlien taiteelliseksi johtajaksi vuonna 2017

Viulisti ja kapellimestari Jan Söderblom aloittaa Kauniaisten musiikkijuhlien uutena taiteellisena johtajana 1. tammikuuta 2017. Söderblomilla on pitkä kokemus festivaalien johtamisesta. Hän on johtanut mm. Musica Fiskarsia, Joroisten musiikkipäiviä sekä Rauma Festivoa. Söderblom on myös vastannut mm. Lappeenrannan kaupunginorkesterin sekä Pori Sinfoniettan taiteellisesta suunnittelusta. Helsingin Musiikkitalossa vuonna 2014 järjestetty rauhankonsertti We agree to disagree syntyi Jan Söderblomin ideasta.

- Kauniaisten musiikkijuhlat on jännittävä festivaali, joka kiitos hybridimuotonsa musiikin, filosofian ja tieteen kentillä antaa lukuisia mahdollisuuksia mielenkiintoisiin ohjelmakokonaisuuksiin. Festivaalin sijainti Helsingin ja Espoon naapurissa tarjoaa myös monia dynaamisia mahdollisuuksia. Toiminta alueellaan ainutlaatuisen ohjelmaprofiilin omaavana festivaalina Kauniaisten musiikkijuhlat palvelee luontaisesti suurta yleisöpohjaa.

Kauniaisten musiikkijuhlien perustajiin kuuluva ja festivaalin alusta asti taiteellisena johtajana toiminut Seppo Kimanen keskittyy vuodesta 2017 alkaen muusikon uraansa ja kirjalliseen työskentelyyn.

- Olen suunnitellut ja johtanut eri festivaaleja lähes puolen vuosisadan ajan. Nyt haluan keskittyä kirjoitustyöhöni ja muusikon ammattiini, sanoo sellotaiteilija ja professori Seppo Kimanen.

Seppo Kimasen kaudella Kauniaisten musiikkijuhlat ovat kasvaneet nelipäiväisestä, noin tuhannen kävijän tapahtumasta kahdeksanpäiväiseen, kahdentuhannen kävijän festivaaliksi. Kamarimusiikki ja jousikvartetot ovat festivaalin ydinohjelmaa, mutta ohjelmassa on myös pianomusiikkia, suurempia kokoonpanoja, kuoroja, tanssia, mykkäelokuvia sekä mielenkiintoisia ja ajatuksia herättäviä esitelmiä. Vuoden 2016 festivaali tulee jäämään Seppo Kimasen viimeiseksi.

Jan Söderblom ja Seppo Kimanen ovat tehneet yhteistyötä 1980-luvulta asti. Kimasen tapaan Söderblom aikoo ohjelmasuunnittelussa ammentaa taiteen ja filosofian vuoropuhelusta.

Kauniaisten musiikkijuhlat on ”hybridifestivaali” - taiteen ja tieteen vuoropuhelu, joka tarjoaa sävelin ja sanoin sekä ajattomia että omaan aikaansa sidottuja elämyksiä ja ajatuksia. Yksi tapahtuman tavoitteista on kaataa sukupolvien välisiä raja-aitoja ja heijastaa isoa kaarta perinteestä tulevaisuuteen taiteen ja ajattelun avulla.  Festivaalin ohjelmasuunnittelu pohjautuu kestäville arvoille. Musiikin tyylilajista ja aikakaudesta riippumatta Kauniaisten musiikkijuhlat etsii ja esittää kokemuksia, jotka tukevat nykyihmisen henkisen hyvinvoinnin ylläpitoa.

Kauniaisten musiikkijuhlat järjestetään tänä vuonna kuudennen kerran.

Lisätietoja:

Jessica Jensen, toiminnanjohtaja

Seppo Kimanen, taiteellinen johtaja

Jan Söderblom, tuleva taiteellinen johtaja

Staffan Kurtén, Kauniaisten musiikkijuhlat yhdistys ry:n puheenjohtaja

Kaunaisten musiikkijuhlat 2015

Uudenlaisena hybridifestivaalina tunnettu Kauniaisten musiikkijuhlia vietetään nyt kuudetta kertaa, jälleen loka-marraskuun vaihteessa. Musiikkijuhlat on hybridifestivaali, taiteen ja tieteen vuoropuhelu, joka tarjoaa sävelin ja sanoin sekä ajattomia että omaan aikaansa sidottuja elämyksiä ja ajatuksia.

Festivaalin musiikillisen painopisteen muodostavat saksalaisen kielialueen musiikki J. S. Bachista Peter Ruzickaan sekä uudet suomalaiset säveltäjät. Ensimmäistä kertaa esillä on myös uutta suomalaista tanssia, kun Eri tanssiteatteri ja Key Ensemble esittävät Mikko Heiniön uuden tanssiteoksen Ilta.

Konserttien yhteydessä pidettävissä esitelmissä pureudutaan otsikolla ”Kukoistava Suomi vuonna 2035” tulevaisuuden haasteisiin ja mahdollisuuksiin.

 

Jessica Jensen